Wczytuję dane...

Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

znak
Produkt dostępny!
37,94 PLN
Cena rynkowa: 54.99 PLN
Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki „Mój Rzym” oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową „Kobietą w Watykanie”, od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań. Poczujemy zapach świeżych ziół i aromatycznych przypraw, odkryjemy smak chrupiącej bruschetty, prawdziwej rzymskiej pizzy i doskonałego makaronu, jaki zjeść można tylko tutaj. Poznamy dzieje rodzin, które od pokoleń prowadzą restauracje w sercu Rzymu, kultywując tradycję przodków i bazując na prastarych przepisach. Wyruszymy wraz z autorką na spacer po nieodkrytych zaułkach miasta, by trafić do lokali, które pachną tradycją, historią i miłością do rzymskiej kuchni – pełnej smaku, aromatu i pikanterii. Dowiemy się, co odróżnia pizzę rzymską od neapolitańskiej, w której dzielnicy znajduje się najstarsza restauracja świata, dlaczego figi są najlepszym dodatkiem do letniego obiadu i czemu warto zamawiać wino stołowe. Autorka zaprosi nas również do swojej kuchni, dzieląc się z czytelnikami przepisami, dzięki którym będziemy mogli zmysłami przenieść się do Wiecznego Miasta i „skosztować” Rzymu w naszym własnym domu.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    znak

Azymut

  • Autor: 

    Wolińska-Riedi Magdalena

  • Format: 

    14.0x20.5cm

  • ISBN: 

    9788324069118

  • Objętość: 

    288

  • Oprawa: 

    Miękka ze skrzydełkami

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Biografie

  • Wydanie: 

Polecamy również