W publikacji zaprezentowano zagadnienia dotyczące postępowania dietetycznego u pacjentów poddawanych terapiom onkologicznym. Autorami są praktycy, którzy na co dzień zajmują się opieką nad chorymi leczonymi onkologicznie.
W tym kompleksowym, specjalistycznym opracowaniu przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia w chorobie nowotworowej, m.in. rolę dietetyka, zasady racjonalnego odżywiania w chorobie nowotworowej, wpływ leczenia chirurgicznego i radioterapii na żywienie pacjentów, znaczenie diet w trakcie leczenia onkologicznego oraz wzbogacenie ich doustnymi suplementami pokarmowymi, mity i stereotypy żywieniowe.
Publikacja będzie przydatna dla pielęgniarek, dietetyków i innych członków zespołu terapeutycznego.
W tym kompleksowym, specjalistycznym opracowaniu przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia w chorobie nowotworowej, m.in. rolę dietetyka, zasady racjonalnego odżywiania w chorobie nowotworowej, wpływ leczenia chirurgicznego i radioterapii na żywienie pacjentów, znaczenie diet w trakcie leczenia onkologicznego oraz wzbogacenie ich doustnymi suplementami pokarmowymi, mity i stereotypy żywieniowe.
Publikacja będzie przydatna dla pielęgniarek, dietetyków i innych członków zespołu terapeutycznego.
Szczegóły
-
Format:
16.5x23.5cm
-
ISBN:
9788320063271
-
Objętość:
160
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2021
-
Tematyka:
Medycyna
-
Wydanie:
1
Polecamy również
406,94
PLN
Cena rynkowa: 509.00 PLN
Metastatic Disease in the Liver
151,11
PLN
Cena rynkowa: 189.00 PLN
Rak żołądka W gabinecie lekarza specjalisty
67,16
PLN
Cena rynkowa: 84.00 PLN
Niedrobnokomórkowy rak płuca W gabinecie lekarza specjalisty
71,15
PLN
Cena rynkowa: 89.00 PLN
W Gabinecie Lekarza Specjalisty Onkologia Leczenie żywieniowe w onkologii
55,17
PLN
Cena rynkowa: 69.00 PLN