w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, lecz również smacznie. W przekazywanej książce znajdziecie Państwo propozycje posiłków godnych polecenia w przypadku dolegliwości kości i stawów.
W książce omówiono zapotrzebowanie organizmu na energię i składniki odżywcze, przedstawiono charakterystykę produktów spożywczych, w tym żywności modyfikowanej genetycznie, ważniejsze choroby układu kostno-stawowego oraz rolę wolnych rodników w ich powstawaniu. Znaczną część książki Autorka poświęca zagadnieniom zasad żywienia w chorobach układu kostnego i w otyłości oraz profilaktyce tych stanów.
Szczegóły
-
Autor:
Wieczorek-Chełmińska Zofia
-
Format:
20.5x14.5cm
-
ISBN:
9788320041194
-
Objętość:
184
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2014
-
Tematyka:
Medycyna
-
Wydanie:
1