W książce omówiono podstawowe problemy dotyczące niedożywienia związanego z chorobą. Zebrano i omówiono wszystkie dostępne metody oceny odżywienia niezależnie od sytuacji klinicznej. W całej książce dobrze wywarzono proporcje między informacjami ściśle naukowymi a praktycznymi wskazówkami postępowania w konkretnych sytuacjach klinicznych. Część informacji podana została w formie przejrzystych tabel, które mogą być łatwo wykorzystane w praktyce klinicznej. Książka adresowana jest: do lekarzy wszystkich specjalności zabiegowych, pediatrów i internistów, do średniego personelu medycznego oraz dietetyków. Będzie cennym źródłem wiedzy dla studentów medycyny, pielęgniarstwa i dietetyki.
Szczegóły
-
Format:
16.5x23.5cm
-
ISBN:
9788320043334
-
Objętość:
152
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2020
-
Tematyka:
Medycyna
-
Wydanie:
1
Polecamy również
165,11
PLN
Cena rynkowa: 189.00 PLN
Wirus SARS-CoV-2, wywołujący COVID-19 W gabinecie lekarza specjalisty
73,38
PLN
Cena rynkowa: 84.00 PLN
Łuszczycowe zapalenie stawów W gabinecie lekarza specjalisty
73,38
PLN
Cena rynkowa: 84.00 PLN
Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi
143,27
PLN
Cena rynkowa: 164.00 PLN