Zgodnie z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia opieka żywieniowa jest ważnym uzupełnieniem opieki lekarskiej i pielęgniarskiej.
W książce opisano metody zapobiegania niedożywieniu szpitalnemu i jego wpływ na funkcjonowanie organizmu. Przedstawiono podstawy prawne leczenia żywieniowego w Polsce, rekomendacje Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego, zespoły leczenia żywieniowego oraz leczenie żywieniowe chorych w stanie terminalnym. Ponadto przedstawiono różne metody leczenia żywieniowego oraz leczenie żywieniowe w różnych sytuacjach klinicznych. Na końcu książki znajdą się podstawowe informacje o dietach przemysłowych zarejestrowanych w Polsce.
W książce opisano metody zapobiegania niedożywieniu szpitalnemu i jego wpływ na funkcjonowanie organizmu. Przedstawiono podstawy prawne leczenia żywieniowego w Polsce, rekomendacje Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego, zespoły leczenia żywieniowego oraz leczenie żywieniowe chorych w stanie terminalnym. Ponadto przedstawiono różne metody leczenia żywieniowego oraz leczenie żywieniowe w różnych sytuacjach klinicznych. Na końcu książki znajdą się podstawowe informacje o dietach przemysłowych zarejestrowanych w Polsce.
Szczegóły
-
Format:
16.5x23.5cm
-
ISBN:
9788320044201
-
Objętość:
326
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2022
-
Tematyka:
Medycyna
-
Wydanie:
1
Polecamy również
67,16
PLN
Cena rynkowa: 84.00 PLN
Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi
131,12
PLN
Cena rynkowa: 164.00 PLN
Ostre stany zagrożenia życia w chorobach wewnętrznych
151,11
PLN
Cena rynkowa: 189.00 PLN
Wirus SARS-CoV-2, wywołujący COVID-19 W gabinecie lekarza specjalisty
67,16
PLN
Cena rynkowa: 84.00 PLN