Wczytuję dane...

Kulinarna księga natury

Produkt dostępny!
28,69 PLN
Cena rynkowa: 37.80 PLN
Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?

Książka o osiąganiu prawdziwej witalności dzięki przejściu na naturalny, przynoszący życie pokarm.

W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.

Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.
Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.

Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    AST

Szczegóły

  • Autor: 

    Gładkow Siergiej

  • Format: 

    14.5x20.5cm

  • ISBN: 

    9788394705008

  • Objętość: 

    304

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2020

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

Polecamy również