-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Medyk
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
WĘGLOWODANY
Rozdział 1. MONOSACHARYDY
1.1. BUDOWA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW
1.2. WZORY STRUKTURALNE MONOSACHARYDÓW
1.3. BUDOWA PRZESTRZENNA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW. IZOMERIA OPTYCZNA
1.3.1. Zapis wzorów stereochemicznych
1.3.2. Określanie względnej konfiguracji (system Fischera) D/L
1.3.3. Określanie absolutnej konfiguracjji centrów stereochemicznych
1.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE, CZYNNOŚĆ OPTYCZNA
1.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE MONOSACHARYDÓW
Rozdział 2. DISACHARYDY
Rozdział 3. OLIGOSACHARYDY
Rozdział 4. POLISACHARYDY
Rozdział 5. IDENTYFIKACJA SACHARYDÓW
5.1. ODRÓŻNIANIE ALDOZ OD KETOZ
5.2. ODRÓŻNIANIE PENTOZ OD HEKSOZ
Rozdział 6. FERMENTACJA CUKRÓW
Rozdział 7. WĘGLOWODANY – PODSUMOWANIE
ZWIĄZKI ORGANICZNE ZAWIERAJĄCE AZOT
Rozdział 8. ZWIĄZKI NITROWE
8.1. NAZEWNICTWO ZWIĄZKÓW NITROWYCH
8.2 NITROZWIĄZKI ALIFATYCZNE
8.3. NITROZWIĄZKI AROMATYCZNE
Rozdział 9. ESTRY KWASU AZOTOWEGO .
Rozdział 10. AMINY
10.1. NAZEWNICTWO AMIN
10.2. METODY OTRZYMYWANIA AMIN.
10.3. BUDOWA AMIN. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE
10.4. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMIN
Rozdział 11. AMIDY
Rozdział 12. NITRYLE
Rozdział 13. AMINOKWASY
13.1. KLASYFIKACJA AMINOKWASÓW
13.2. NAZEWNICTWO AMINOKWASÓW
13.3. OTRZYMYWANIE AMINOKWASÓW
13.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE AMINOKWASÓW
13.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE AMINOKWASÓW
13.6. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMINOKWASÓW
Rozdział 14. PEPTYDY
Rozdział 15. BIAŁKA
15.1. PODZIAŁ BIAŁEK
15.2. STRUKTURA BIAŁEK
15.3. WYKRYWANIE BIAŁEK, PEPTYDÓW
15.4. ZNACZENIE PRZEMYSŁOWE BIAŁEK
Rozdział 16. ZWIĄZKI HETEROCYKLICZNE AZOTU
Rozdział 17. PORFIRYNY
Szczegóły
-
Autor:
Persona Andrzej, Piersiak Tomasz, Tarasiuk Bogdan
-
Format:
21.0x30.0cm
-
ISBN:
9788364045981
-
Objętość:
152
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2020
-
Tematyka:
Chemia