Zrównoważona konsumpcja a polityka żywnościowa
Z publikacji można dowiedzieć się:
• czym jest zrównoważona konsumpcja i jakie są jej zasady
• dlaczego w szczególnych przypadkach wskazane jest zastosowanie instrumentów rynkowych i regulacyjnych zmieniających zachowania konsumentów i dystrybutorów dotyczące żywności
• z jakim profilem społeczno-ekonomicznym konsumentów była powiązana większa akceptacja społeczna interwencji w konsumpcję i dystrybucję żywności w przeprowadzonych badaniach.
Książka skierowana jest do osób zainteresowanych zrównoważoną konsumpcją i jej miejscem w zrównoważonym rozwoju oraz polityką żywnościową oddziałującą na konsumenta i dystrybucję w celu uzyskania bardziej zrównoważonego sposobu gospodarowania żywnością w duchu gospodarki o obiegu zamkniętym.
Szczegóły
-
Autor:
Wielicka-Regulska Anna, Sołtysiak Paulina
-
Format:
16.5x23.5cm
-
ISBN:
9788381024815
-
Objętość:
136
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2021
-
Tematyka:
Ekonomia Biznes