Publikacja Sensory chemiczne i biosensory omawia podstawowe cechy, zalety i ograniczenia sensorów chemicznych i biosensorów oraz ich praktycznych zastosowań w klinicznej i procesowej kontroli analitycznej, w diagnostyce medycznej, w systemach kontroli bezpieczeństwa oraz w analizie środowiskowej. Przybliża zagadnienia związane z podstawami działania sensorów i biosensorów, materiałami i technologiami wykorzystywanymi do ich produkcji, a także zastosowaniem sensorów w praktyce. Pokazuje rozwój sensorów chemicznych i biosensorów indukowany pojawianiem się nowych materiałów i technologii oraz zapotrzebowaniem tego typu urządzenia zarówno analityce klinicznej, jak i przemysłowej. Autorami są doświadczeni pracownicy naukowo-badawczy z kilku ośrodków akademickich w Polsce, zajmujących się od wielu lat projektowaniem tego typu narzędzi analitycznych.
Szczegóły
-
Format:
16.5x23.5cm
-
ISBN:
9788301219666
-
Objętość:
348
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2022
-
Tematyka:
Chemia
-
Wydanie:
1
Polecamy również
33,78
PLN
Cena rynkowa: 99.00 PLN
Fascynująca chemia
92,48
PLN
Cena rynkowa: 119.00 PLN
Szkodliwe substancje w żywności
76,94
PLN
Cena rynkowa: 99.00 PLN
Polimery i ich zastosowania interdyscyplinarne Tom 1
61,40
PLN
Cena rynkowa: 79.00 PLN
Chemia ogólna
209,07
PLN
Cena rynkowa: 269.00 PLN