X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.wydawnictwo naukowe pwn
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Pierwszy polski podręcznik z zakresu mikrobiologii różnych środowisk, uwzględniający środowiska skrajne.
Autor scharakteryzował wspólnotę bakterii (microbial community), podał jej klasyfikację i metody identyfikacji. Omówił także:
· wpływ wybranych czynników środowiskowych na jej skład,
· związki mutualistyczne pomiędzy bakteriami oraz bakteriami a eukariotami,
· udział poszczególnych grup fizjologicznych wspólnoty bakterii w beztlenowym rozkładzie materii organicznej oraz ich rolę w obiegu pierwiastków w biosferze,
· skład wspólnot bakterii różnych ekosystemów: wodnych (jeziora, morza, oceany), lądowych (gleby niewykorzystywane rolniczo, gleby pustynne, arktyczne, głębiny skorupy ziemskiej); środowisk skrajnych (m.in. termofilne, psychrofilne, silnie kwaśne, alkaliczne, napromieniowane, oligotroficzne); przewodów pokarmowych ludzi i zwierząt,
· mikrobiologię powietrza.
Przedstawił problemy w sposób oryginalny, wskazując często zaskakujące związki między poruszanymi zagadnieniami, poparte dobrze dobranymi i przemyślanymi przykładami przedstawionymi w formie tabel, wykresów, schematów, fotografii.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów: biologii, ekologii, biotechnologii, ochrony środowiska, inżynierii środowiska, rolnictwa, ogrodnictwa, zootechniki; słuchaczy studiów podyplomowych i doktoranckich oraz osób pracujących w tych dziedzinach, a pragnących rozszerzyć i uaktualnić swą wiedzę. Mogą z niej także korzystać dziennikarze popularyzujący naukę.
Autor scharakteryzował wspólnotę bakterii (microbial community), podał jej klasyfikację i metody identyfikacji. Omówił także:
· wpływ wybranych czynników środowiskowych na jej skład,
· związki mutualistyczne pomiędzy bakteriami oraz bakteriami a eukariotami,
· udział poszczególnych grup fizjologicznych wspólnoty bakterii w beztlenowym rozkładzie materii organicznej oraz ich rolę w obiegu pierwiastków w biosferze,
· skład wspólnot bakterii różnych ekosystemów: wodnych (jeziora, morza, oceany), lądowych (gleby niewykorzystywane rolniczo, gleby pustynne, arktyczne, głębiny skorupy ziemskiej); środowisk skrajnych (m.in. termofilne, psychrofilne, silnie kwaśne, alkaliczne, napromieniowane, oligotroficzne); przewodów pokarmowych ludzi i zwierząt,
· mikrobiologię powietrza.
Przedstawił problemy w sposób oryginalny, wskazując często zaskakujące związki między poruszanymi zagadnieniami, poparte dobrze dobranymi i przemyślanymi przykładami przedstawionymi w formie tabel, wykresów, schematów, fotografii.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów: biologii, ekologii, biotechnologii, ochrony środowiska, inżynierii środowiska, rolnictwa, ogrodnictwa, zootechniki; słuchaczy studiów podyplomowych i doktoranckich oraz osób pracujących w tych dziedzinach, a pragnących rozszerzyć i uaktualnić swą wiedzę. Mogą z niej także korzystać dziennikarze popularyzujący naukę.
Polecamy również
70,16
PLN
Cena rynkowa: 84.00 PLN
Biologia komórki roślinnej Tom 1 Struktura
86,86
PLN
Cena rynkowa: 104.00 PLN
Krótkie wykłady Biologia rozwoju
86,86
PLN
Cena rynkowa: 104.00 PLN
Hodowla komórek i tkanek
86,86
PLN
Cena rynkowa: 104.00 PLN
Mikrobiologia techniczna Tom 1
78,51
PLN
Cena rynkowa: 94.00 PLN