Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami
dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży.
W publikacji zawarto informacje dotyczące:
• logistyki dostaw artykułów spożywczych,
• przetwórstwa żywności,
• zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych,
• innowacji i trendów technologicznych,
• aspektów bezpieczeństwa żywności,
• wyzwań w międzynarodowych łańcuchach żywności,
Ponadto zaprezentowano liczne studia przypadków.
Książka jest skierowana do menedżerów i pracowników sektora żywnościowego,
zarządzających łańcuchami dostaw oraz menedżerów logistyki współpracujących
z firmami spożywczymi, studentów szkół wyższych, na kierunku logistyka,
a także studentów kierunków związanych z produkcją żywności.
Autor książki, Samir Dani, jest profesorem Katedry logistyki i łańcucha dostaw
na Uniwersytecie Huddersfield. Ma bogate doświadczenie w prowadzeniu projektów
badawczych dotyczących tematyki zarządzania łańcuchem dostaw,
szacowania ryzyka, zrównoważonego rozwoju przemysłu spożywczego. Swoje
publikacje kieruje zarówno do odbiorcy akademickiego, jak i praktyków.
Szczegóły
-
Autor:
Dani Samir
-
Format:
16.5x23.5
-
ISBN:
9788301185312
-
Objętość:
236
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2016
-
Tematyka:
Ekonomia Biznes
-
Wydanie:
1