-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Czelej
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Zespół autorów pisząc książkę „Wybrane zagadnienia z mikrobiologii jamy ustnej” korzystał z wielu podręczników obcojęzycznych.
Znajomość przejściowej i osiadłej mikroflory jamy ustnej bakteryjnej, grzybiczej i wirusowej człowieka pozwala na prawidłowe postępowanie profilaktyczne i terapeutyczne lekarza stomatologa z korzyścią dla prowadzonego przez niego pacjenta.
Autorzy publikacji opisali między inny podstawowe metody hodowli bakterii, identyfikację mikroflory jamy ustnej, sterylizację i dezynfekcję, chemioterapeutyki, działanie antybiotyków i lekoodporność bakterii. Następnie sporo uwagi poświęcono zakażeniom wywołanym przez paciorkowce, gronkowce, prątki, chlamydie, grzyby chorobotwórcze oraz wirusy.
Sczegóły
-
Autor:
Redakcja naukowa: Mirosław Łuczak i Ewa Swoboda-Kopeć
-
Ilość stron:
400
-
Oprawa:
Twarda