„Żywienie kliniczne. Praktyczne zagadnienia” to obowiązkowa pozycja, poruszająca aktualne problemy żywienia klinicznego dla studentów kierunków medycznych, lekarzy praktyków, jak i pacjentów i ich rodzin w warunkach domowych.
Autorzy monografii w szerokim zakresie ukazują zagadnienia kluczowe w prawidłowym i właściwym planowaniu leczenia żywieniowego u różnych grup i typów pacjentów, takie jak:
• bezpieczeństwo żywności i żywienia,
• zalecenia żywieniowe,
• zasady żywienia w wielu chorobach, m.in. dyslipidemii, chorobach nerek, cukrzycy, niewydolności serca, alergii i nietoleracjach pokarmowych, wybranych chorobach przewodu pokarmowego oraz w chorobach nowotworowych,
• problemy żywienia dojelitowego i pozajelitowego, także w warunkach domowych.
Sczegóły
-
Autor:
Pod redakcją: Sylwii Małgorzewicz
-
Ilość stron:
Tom I: 216 stron. Tom II: 256 stron.
-
ISBN:
Komplet: 978-83-7563-297-2. Tom I: 978-83-7563-295-8. Tom II: 978-83-7563-296-5.
-
Rok wydania:
2020
-
Oprawa:
Twarda