Wczytuję dane...

Żywienie Kliniczne. Praktyczne zagadnienia. Tom I - II

Czelej
Produkt dostępny!
178,20 PLN
Cena rynkowa: 198.00 PLN

„Żywienie kliniczne. Praktyczne zagadnienia” to obowiązkowa pozycja, poruszająca aktualne problemy żywienia klinicznego dla studentów kierunków medycznych, lekarzy praktyków, jak i pacjentów i ich rodzin w warunkach domowych.


Autorzy monografii w szerokim zakresie ukazują zagadnienia kluczowe w prawidłowym i właściwym planowaniu leczenia żywieniowego u różnych grup i typów pacjentów, takie jak:

•    rola składników odżywczych,
•    bezpieczeństwo żywności i żywienia,
•    zalecenia żywieniowe,
•    zasady żywienia w wielu chorobach, m.in. dyslipidemii, chorobach nerek, cukrzycy, niewydolności serca, alergii i nietoleracjach pokarmowych, wybranych chorobach przewodu pokarmowego oraz w chorobach nowotworowych,
•    problemy żywienia dojelitowego i pozajelitowego, także w warunkach domowych.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    godzin

  • Producent:

    Czelej

Sczegóły

  • Autor: 

    Pod redakcją: Sylwii Małgorzewicz

  • Ilość stron: 

    Tom I: 216 stron. Tom II: 256 stron.

  • ISBN: 

    Komplet: 978-83-7563-297-2. Tom I: 978-83-7563-295-8. Tom II: 978-83-7563-296-5.

  • Rok wydania: 

    2020

  • Oprawa: 

    Twarda