Wydanie rozszerzone i uaktualnione
B. ŻAK-CYRAN
Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i codziennej praktyce w kuchni. Odnowa na talerzu została wzbogacona o kilkanaście nowych przepisów oraz nowe treści. Zdrowe odżywianie zmniejsza ryzyko wystąpienie wielu chorób, gwarantuje dobrą kondycję i zapewnia sprawność umysłu do późnych lat życia.
SPIS TREŚCI:
Podstawowe zasady zdrowego żywienia
Zdrowie i choroba - ich związek z odżywianiem
Mniej znane produkty dostępne w sklepach z żywnością naturalną. Ich wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Żywienie oparte na naturalnych produktach (dieta makrobiotyczna) warunkiem naszego zdrowia
Jak zorganizować żywienie domowe oparte na naturalnych produktach?
Planowanie posiłków dla rodziny
Świadomy wegetarianizm
Moje przepisy
Zboża
Zupy
Jarskie pasty, pasztety, kotlety, gulasze
Warzywa
Sosy
Dania rybne
Napoje
Desery i wypieki
Lecznicze napoje, potrawy, kompresy i okłady
Przepisy na półprodukty stosowane do przygotowania potraw
Sprzątanie w zgodzie z naturą (bez chemii)
Dodatki
Sezonowość w uprawie warzyw i owoców (dotyczy upraw krajowych)
Bibliografia
Alfabetyczny spis przepisów
Rok wydania | 2014 |
Oprawa | miękka |
Ilość stron | 206 |
Format |
165 x 240 mm |