Wczytuję dane...

Serwowanie piwa Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki

Produkt dostępny!
31,29 PLN
Cena rynkowa: 39.00 PLN
Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.

Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.

Omówione zagadnienia:
• pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,
• urządzenie do rozlewania,
• zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,
• krany do nalewania piwa,
• szklanki - rodzaje i użytkowanie,
• prawidłowe rozlewanie i nalewanie,
• regulacja urządzenia do rozlewania,
• budowa własnego urządzenia do rozlewania,
• konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    cedewu

Azymut

  • Autor: 

    Bertinotti Davide, Galati Michele

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788381022064

  • Objętość: 

    166

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2019

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

    1

Polecamy również