O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
Nowe wydanie to:
• przegląd najważniejszych whisky słodowych,
• prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tylko ze Szkocji,
• informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
Nowe wydanie to:
• przegląd najważniejszych whisky słodowych,
• prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tylko ze Szkocji,
• informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Azymut
-
Autor:
Wishart David
-
ISBN:
9788381516839
-
Objętość:
272
-
Oprawa:
Twarda
-
Rok wydania:
2023
-
Tematyka:
Leksykon
-
Wydanie:
6
Polecamy również
29,37
PLN
Cena rynkowa: 39.99 PLN