Wegańska kuchnia indyjska
Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu.
Jeśli kochasz dal, curry, chlebki, śniadania na słono, egzotyczne desery i inne smaki Indii, ta książka jest właśnie dla ciebie! Inspirowane tradycyjną indyjską kuchnią i lokalnymi składnikami potrawy opisane przez Richę Hingle idealnie nadają się do samodzielnego przyrządzenia. Razem z autorką przygotujesz między innymi:
curry z dyni piżmowej, kokosa i czerwonej soczewicy
słodko-ostry kalafior po mandżursku
warzywną kormę
Gulab Jamun i wiele innych słodkoś
Azymut
-
Autor:
Hingle Richa
-
Format:
20.0x26.0cm
-
ISBN:
9788360170823
-
Objętość:
274
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2017
-
Tematyka:
Kuchnia Diety
-
Wydanie: