Wczytuję dane...

ZFŚS Zasady tworzenia i prowadzenia

Produkt dostępny!
69,55 PLN
Cena rynkowa: 84.00 PLN
Zakładowy fundusz świadczeń socjalnych jest przeznaczony na:
finansowanie działalności socjalnej organizowanej na rzecz osób uprawnionych do korzystania z funduszu,
dofinansowanie zakładowych obiektów socjalnych oraz
tworzenie zakładowych żłobków, klubów dziecięcych, przedszkoli oraz innych form wychowania przedszkolnego.
Zasady tworzenia przez pracodawców tego funduszu i zasady gospodarowania jego środkami określa ustawa o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych.
Fundusz tworzy się z corocznego odpisu podstawowego, naliczanego w stosunku do przeciętnej liczby zatrudnionych.
Poradnik „ZFŚS. Zasady tworzenia i prowadzenia” jest pomocnym kompendium dla osób zajmujących się rozliczeniami kadrowo-płacowymi w podmiotach prowadzących działalność socjalną. Wyjaśniono w nim wiele szczegółowych oraz specyficznych dla różnych branż kwestii związanych z utworzeniem oraz funkcjonowaniem zakładowego funduszu świadczeń socjalnych. Z opracowania można się m.in. dowiedzieć:
którzy pracodawcy są zobowiązani do tworzenia zakładowego funduszu świadczeń socjalnych, jak również pod jakimi warunkami mogą oni z niego zrezygnować,
jak obliczyć odpis na zfśs,
jak prawidłowo gospodarować środkami funduszu,
na jakich zasadach świadczenia z zfśs są opodatkowane i oskładkowane.
Najtrudniejsze zagadnienia zostały przedstawione na przykładach.
Jest to obowiązkowa lektura dla osób zajmujących się rozliczeniami kadrowo-płacowymi w podmiotach prowadzących działalność socjalną, a także członków zakładowych komisji socjalnych. Zawarte w książce wyjaśnienia zainteresują również członków związków zawodowych.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    infor

Azymut

  • Autor: 

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788382685343

  • Objętość: 

    84

  • Oprawa: 

    Kartonowa Foliowana

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Prawo Książki dla praktyków

  • Wydanie: 

Polecamy również