My polscy Tatarzy. Opowieść o zwyczajach i tradycjach kulinarnych
Dżenneta w książce „My Tatarzy” mówi o tym jak przez pokazywanie kultury kulinarnej zyskuje się przyjaciół i znajduje pole do niekończących się rozmów o otaczającym nas świecie.
Wyjątkowym smakiem w tej publikacji jest język. Pojawia się tu mnóstwo słów zakorzenionych w polskim słownictwie, a tak naprawdę zapomnianych, albo używanych sporadycznie np. Kipczak, azan, kryszonka, halva, dżajma, pierekaczewnik, pielemieni, trybuszok, Sabantuj.
Fascynująca opowieść, wyjątkowy smak, koniecznie.
Azymut
-
Autor:
Bogdanowicz Dżenneta, Kalinowski Andrzej
-
Format:
14.5x21.0cm
-
ISBN:
9788366912250
-
Objętość:
128
-
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
-
Rok wydania:
2023
-
Tematyka:
Wywiad
-
Wydanie: