Wczytuję dane...

Domowy wypiek chleba

rm
Produkt dostępny!
23,00 PLN
Cena rynkowa: 39.99 PLN
Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o kłopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan.
Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
• Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
• Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
• Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
• Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    rm

Azymut

  • Autor: 

    Chattman Lauren

  • Format: 

    16.3x23.1cm

  • ISBN: 

    9788381510158

  • Objętość: 

    280

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

    4

Polecamy również