Ortotrofia Podstawy prawidłowego żywienia Tom 2 Klasyka uzdrawiania
W niniejszym tomie autor przedstawia czytelnikowi zasady zdrowego odżywiania, polegające przede wszystkim na prawidłowym łączeniu produktów celem zapobiegania procesom fermentacji i ułatwienia pracy układu pokarmowego człowieka.
Znaczna część tomu 2 poświęcona jest tematom, które nie były jeszcze szczegółowo omawiane w innych książkach, wydanych przez Wydawnictwo AST, a mianowicie odżywianiu się kobiet w okresie ciąży, karmieniu niemowląt, odżywianiu dzieci w wieku 2 – 6 lat.
Jednym z ważnych tematów, poruszonych w tomie 2 jest temat pożyteczności lub szkodliwości spożywania mleka krowiego przez człowieka. Nawet kilkadziesiąt lat temu, kiedy Herbert Shelton tworzył swoje dzieło, temat ekspansywnego rozwoju przemysłu mleczarskiego i chemii obecnej w produktach spożywczych już był jednym z istotnych.
Azymut
-
Autor:
Shelton Herbert
-
Format:
13.0x20.0cm
-
ISBN:
9788396522351
-
Objętość:
410
-
Oprawa:
Twarda
-
Rok wydania:
2024
-
Tematyka:
Zdrowie Uroda
-
Wydanie: