Wczytuję dane...

Ortotrofia Podstawy prawidłowego żywienia Tom 2 Klasyka uzdrawiania

Produkt dostępny!
63,76 PLN
Cena rynkowa: 84.00 PLN
Kolejny tom publikacji Herberta M. Sheltona Ortotrofia: Podstawy prawidłowego żywienia jest kontynuacją tematu prawidłowego łączenia pokarmów, unikania spożywania produktów zdenaturyzowanych przez obróbkę termiczną. Przetłumaczone na język polski największe dzieło jego życia – The Hygienic System, składające się z siedmiu tomów wydanych w latach 1934–1942 – jest słusznie uważane za podstawę literatury naturopatycznej XX wieku.

W niniejszym tomie autor przedstawia czytelnikowi zasady zdrowego odżywiania, polegające przede wszystkim na prawidłowym łączeniu produktów celem zapobiegania procesom fermentacji i ułatwienia pracy układu pokarmowego człowieka.

Znaczna część tomu 2 poświęcona jest tematom, które nie były jeszcze szczegółowo omawiane w innych książkach, wydanych przez Wydawnictwo AST, a mianowicie odżywianiu się kobiet w okresie ciąży, karmieniu niemowląt, odżywianiu dzieci w wieku 2 – 6 lat.
Jednym z ważnych tematów, poruszonych w tomie 2 jest temat pożyteczności lub szkodliwości spożywania mleka krowiego przez człowieka. Nawet kilkadziesiąt lat temu, kiedy Herbert Shelton tworzył swoje dzieło, temat ekspansywnego rozwoju przemysłu mleczarskiego i chemii obecnej w produktach spożywczych już był jednym z istotnych.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    AST

Azymut

  • Autor: 

    Shelton Herbert

  • Format: 

    13.0x20.0cm

  • ISBN: 

    9788396522351

  • Objętość: 

    410

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Zdrowie Uroda

  • Wydanie: 

Polecamy również