Wczytuję dane...

Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów

Produkt dostępny!
36,66 PLN
Cena rynkowa: 48.30 PLN
Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego – albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywności ekologicznej. W tej monografii znalazły się oba aspekty, co pozwala na holistyczne spojrzenie na rynek ekologiczny. (…) Dzięki połączeniu teoretycznych podstaw i aspektów praktycznych książka może służyć jako przewodnik dla tych, którzy chcą lepiej zrozumieć ten rynek i efektywnie na nim działać. Może dać im wgląd w trendy konsumenckie, strategie marketingowe, kwestie regulacyjne i inne czynniki wpływające na rozwój sektora żywności ekologicznej.
dr hab. Aneta Wysokińska, prof. ASzWoj

Autorzy opracowania dokonali gruntownego przeglądu literatury i aktów prawnych, a omawiając poszczególne zagadnienia, bogato zilustrowali je danymi empirycznymi (…).
W omawianej monografii zaprezentowano zatem cenne, ciekawe i – co bardzo ważne – kompleksowe podejście do kwestii uwarunkowań funkcjonowania rynku żywności ekologicznej, którego rola będzie rosła nie tylko ze względu na wzrost zamożności społeczeństw, lecz także na wdrażanie koncepcji Europejskiego Zielonego Ładu i towarzyszących jej strategii.
dr hab. inż. Tomasz Wojewodzic, prof. URK

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    Scholar

Azymut

  • Autor: 

    Smoluk-Sikorska Joanna, Wojciechowska-Solis Julia, Śmiglak-Krajewska Magdalena, Malinowski Mariusz

  • ISBN: 

    9788367450683

  • Objętość: 

    226

  • Oprawa: 

    Miękka ze skrzydełkami

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Ekologia Ochrona środowiska

  • Wydanie: 

Polecamy również