Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów
dr hab. Aneta Wysokińska, prof. ASzWoj
Autorzy opracowania dokonali gruntownego przeglądu literatury i aktów prawnych, a omawiając poszczególne zagadnienia, bogato zilustrowali je danymi empirycznymi (…).
W omawianej monografii zaprezentowano zatem cenne, ciekawe i – co bardzo ważne – kompleksowe podejście do kwestii uwarunkowań funkcjonowania rynku żywności ekologicznej, którego rola będzie rosła nie tylko ze względu na wzrost zamożności społeczeństw, lecz także na wdrażanie koncepcji Europejskiego Zielonego Ładu i towarzyszących jej strategii.
dr hab. inż. Tomasz Wojewodzic, prof. URK
Azymut
-
Autor:
Smoluk-Sikorska Joanna, Wojciechowska-Solis Julia, Śmiglak-Krajewska Magdalena, Malinowski Mariusz
-
ISBN:
9788367450683
-
Objętość:
226
-
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
-
Rok wydania:
2024
-
Tematyka:
Ekologia Ochrona środowiska
-
Wydanie: