Praktyczny atlas grzybów
Wśród opisanych 160 gatunków aż 95 jest jadalnych. Pozostałe są niejadalne i trujące.
Wszystkie gatunki są zaprezentowane na fotografii oraz szczegółowo scharakteryzowane, tak by nie pomylić tych,
które warto zbierać z niejadalnymi lub wręcz trującymi „sobowtórami”.
Istotną nowością – dla znawców i osób ambitnie podchodzących do zbierania grzybów
– jest wprowadzenie specjalnych kluczy do rozpoznawania najpopularniejszych gatunków jadalnych.
Ciekawostką jest też rozdział o hodowaniu grzybów w domu zawierający cenne wskazówki dla każdego zainteresowanego.
Bardzo praktyczne porady znajdują się też w części poświęconej kupowaniu grzybów.
Wszystkie gatunki są zaprezentowane na fotografii oraz szczegółowo scharakteryzowane, tak by nie pomylić tych,
które warto zbierać z niejadalnymi lub wręcz trującymi „sobowtórami”.
Istotną nowością – dla znawców i osób ambitnie podchodzących do zbierania grzybów
– jest wprowadzenie specjalnych kluczy do rozpoznawania najpopularniejszych gatunków jadalnych.
Ciekawostką jest też rozdział o hodowaniu grzybów w domu zawierający cenne wskazówki dla każdego zainteresowanego.
Bardzo praktyczne porady znajdują się też w części poświęconej kupowaniu grzybów.
Azymut
-
Autor:
Szafnicki Jarek
-
ISBN:
9788379127641
-
Objętość:
120
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2024
-
Tematyka:
Atlasy
-
Wydanie:
Polecamy również
16,76
PLN
Cena rynkowa: 24.90 PLN