Wczytuję dane...

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz

Produkt dostępny!
71,75 PLN
Cena rynkowa: 73.40 PLN
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych – poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej – np. pracy z ciekłym azotem.

Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.

Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    WSiP

Azymut

  • Autor: 

    Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna

  • Format: 

    17.0x24.0cm

  • ISBN: 

    9788302196287

  • Objętość: 

    358

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2023

  • Tematyka: 

    Podręczniki szkolne

  • Wydanie: 

    10

Polecamy również