255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię
88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki
2 050 adresów do odwiedzenia – od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje
mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek
Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!
Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji François-Régis Gaudry – autor bestsellerowych, ukochanych przez Polaków książek – Italii na talerzu oraz Francji na talerzu.
Francuski dziennikarz, krytyk kulinarny i pisarz, który za swoje książki jest uwielbiany na całym świecie. Prowadzi program telewizyjny Tre`s Tre`s Bon oraz audycję On va déguster w radiuFrance Inter.
Azymut
-
Autor:
Gaudry Francois-Regis
-
Format:
20.0x26.5cm
-
ISBN:
9788324094400
-
Objętość:
448
-
Oprawa:
Twarda
-
Rok wydania:
2024
-
Tematyka:
Kuchnia Diety
-
Wydanie:
1