Wczytuję dane...

Mózg na zbożowym detoksie

Produkt dostępny!
45,85 PLN
Cena rynkowa: 67.00 PLN
Współczesne produkty zbożowe zniszczyły w Stanach Zjednoczonych więcej mózgów niż udary, wypadki samochodowe i urazy głowy razem wzięte.
dr William Davis, autor książki Wheat Belly
Jeszcze kilka lat temu dietetycy i lekarze utrzymywali, że wszelkie tłuszcze zwiększają ryzyko występowania różnych chorób, nadwrażliwość na gluten rozpatrywana była wyłącznie w kontekście celiakii, a tak zwani poważni naukowcy nie mieli odwagi zalecać nieskomplikowanych zmian stylu życia, które mogłyby stymulować powstawanie i rozwój nowych komórek mózgowych. Obecnie dysponujemy świetnie udokumentowanymi dowodami świadczącymi o tym, co konkretnie przyczynia się do degeneracji mózgu i rozwoju schorzeń takich jak demencja czy choroba Alzheimera.
To wspaniała książka, dzięki której zatroszczysz się o swój mózg!
dr Mark Hyman, autor książki Koniec z cukrzycą i otyłością!
Dzięki tej bestsellerowej, wyjątkowo aktualnej i potrzebnej książce przekonasz się, że na zdrowie mózgu wpływają nie tyle geny, ile dieta! Dowiesz się, że wspólnym elementem chorób degeneracyjnych mózgu jest stan zapalny, który z kolei często bywa skutkiem diety bogatej w węglowodany. Zrozumiesz, w jaki sposób "zdrowe produkty pełnoziarniste" szkodliwie oddziałują na mózg, a także uzyskasz informacje, dzięki którym szybko zadbasz o zdrowie i regenerację swojego układu nerwowego. Poza lepszym samopoczuciem zdobędziesz panowanie nad swoim genetycznym przeznaczeniem i skutecznie ochronisz swój potencjał intelektualny.
Ta książka to prawdziwy skarb!
dr Bernie Siegel, autor książki Faith, Hope and Healing i The Art of Healing

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    sensus

Azymut

  • Autor: 

    Perlmutter David, Loberg Kristin

  • Format: 

    14.0x21.0cm

  • ISBN: 

    9788328903210

  • Objętość: 

    432

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Zdrowie Uroda

  • Wydanie: 

Polecamy również