Wczytuję dane...

Roślinna spiżarnia Kiszonki, syropy, konfitury i przyprawy z dzikich roślin

pascal
Produkt dostępny!
43,47 PLN
Cena rynkowa: 69.99 PLN
Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu! Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni. W tej książce znajdziesz: -przepisy na słodkie i wytrawne przetwory, nalewki, przyprawy i dodatki, dzięki którym odkryjesz zupełnie nowe smaki, a także stworzysz unikalne wersje znanych potraw, -zielnik kulinarny z opisami i właściwościami jadalnych roślin, -gotowy kalendarz zbiorów – sprawdź, co, gdzie i kiedy zbierać! -praktyczne wskazówki, które pomogą ci się odnaleźć w kuchni i w terenie. Aromatyczne pesto z pokrzywy, zakwas z czosnkiem niedźwiedzim, ocet z igliwia sosnowego, dżem z kwiatów lilaka, leśna przyprawa do kawy czy piernika – to dopiero początek naturalnej kulinarnej podróży!

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    48 godzin

  • Producent:

    pascal

Azymut

  • Autor: 

    Mikulska Katarzyna

  • Format: 

    14.4x20.5cm

  • ISBN: 

    9788383174518

  • Objętość: 

    256

  • Oprawa: 

    Miękka ze skrzydełkami

  • Rok wydania: 

    2025

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: