Książka zawiera kompleksową wiedzę na temat hotelarstwa - jednego z najważniejszych elementów infrastruktury i biznesu turystycznego. Autorzy przedstawiają w nim:
podstawy teoretyczne i terminologię,
rynek usług hotelarskich - współczesne trendy rozwojowe,
zagadnienia związanie z eksploatacją hotelu,
zarządzanie hotelem - z naciskiem na najnowsze trendy, jakość, standaryzację i innowacyjność świadczonych usług,
gastronomię i inne usługi towarzyszące.
Do głównych zalet podręcznika należą:
dostosowanie do programów nauczania,
logiczna struktura i jasność wykładu,
liczne przykłady z polskiej praktyki gospodarczej,
słowniczek podstawowych terminów,
bogata bibliografia,
indeks rzeczowy.
Szczegóły
-
Format:
17.0x24.0cm
-
ISBN:
9788301153670
-
Objętość:
378
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2022
-
Tematyka:
Ekonomia Biznes
-
Wydanie:
1