X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.wydawnictwo naukowe pwn
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Podręcznik zawiera informacje na temat przodków zwierząt gospodarskich, czasu i miejsca udomowienia oraz geograficznego rozmieszczenia głównych gatunków hodowanych na świecie. Opisano i zilustrowano rasy następujących gatunków: bydło (59 ras), owce (62), konie (35), kozy (25), świnie (16), kury (18 ), indyki (3), gołębie (12), kaczki (8), gęsi (7), króliki (13) oraz odmiany: lisa pospolitego, lisa polarnego, jenota, norki, tchórza hodowlanego, nutrii i szynszyli (łącznie 35 odmian). Rasy pogrupowano w typy użytkowe, których charakterystyka poprzedza opis ras. W wyborze ras kierowano się głównie ich znaczeniem gospodarczym w kraju ojczystym i poza jego granicami.
W obecnym wydaniu, wszystkie rozdziały uaktualniono i uzupełniono o nowe istotne informacje. Zmiany te wynikają z: wprowadzenia nowych ras, zmienionego opisu wzorca pokrojowego rasy, zmian nazw ras, ich przynależności do typów użytkowych, uaktualnienia danych o użytkowości. Opisano dwie nowe rasy bydła – polską holsztyńsko-fryzyjską i białogrzbietą, jedną rasę kóz – karpacką oraz dwie rasy owiec – jacob i nolana. Wzbogacono też dokumentację fotograficzną o nowe barwne zdjęcia.
Książka jest skierowana przede wszystkim do studentów zootechniki, rolnictwa, biologii i medycyny weterynaryjnej, uczniów i nauczycieli szkół rolniczych, hodowców oraz miłośników zwierząt.
W obecnym wydaniu, wszystkie rozdziały uaktualniono i uzupełniono o nowe istotne informacje. Zmiany te wynikają z: wprowadzenia nowych ras, zmienionego opisu wzorca pokrojowego rasy, zmian nazw ras, ich przynależności do typów użytkowych, uaktualnienia danych o użytkowości. Opisano dwie nowe rasy bydła – polską holsztyńsko-fryzyjską i białogrzbietą, jedną rasę kóz – karpacką oraz dwie rasy owiec – jacob i nolana. Wzbogacono też dokumentację fotograficzną o nowe barwne zdjęcia.
Książka jest skierowana przede wszystkim do studentów zootechniki, rolnictwa, biologii i medycyny weterynaryjnej, uczniów i nauczycieli szkół rolniczych, hodowców oraz miłośników zwierząt.
Polecamy również
78,51
PLN
Cena rynkowa: 94.00 PLN
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
78,51
PLN
Cena rynkowa: 94.00 PLN
Metody i programy hodowli zwierząt
103,57
PLN
Cena rynkowa: 124.00 PLN
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 3 Paszoznawstwo
78,51
PLN
Cena rynkowa: 94.00 PLN
Bydło domowe
86,86
PLN
Cena rynkowa: 104.00 PLN