Łódzka kuchnia regionalna
Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.
Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Szczegóły
-
Autor:
Zarębska Agata, Borowska Izabella
-
Format:
20.5x29.0cm
-
ISBN:
9788377293683
-
Objętość:
110
-
Oprawa:
Twarda
-
Rok wydania:
2020
-
Tematyka:
Kuchnia Diety
-
Wydanie:
1