Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałatek i na kanapki. Jest pyszny także po obróbce cieplnej, np. w postaci gęstego sosu czy zupy kremu. Do tego ma dużo wartości odżywczych, zawiera m.in. potas i likopen, który jest cennym przeciwutleniaczem.Zapraszamy na jedyny w swoim rodzaju festiwal dań z pomidorem w roli głównej. Proponujemy świeże sałatki, zimne i ciepłe przekąski, zupy, sosy oraz napoje, np. sałatkę caprese w nowej odsłonie, gazpacho, makaron z sosem arrabiata i domowy keczup. Zapewniamy, że dzięki naszym przepisom pomidor nigdy ci się nie znudzi.
Szczegóły
-
Format:
16.5x22.0cm
-
ISBN:
9788377071946
-
Objętość:
192
-
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
-
Rok wydania:
2020
-
Tematyka:
Kuchnia Diety
Polecamy również
10,87
PLN
Cena rynkowa: 29.99 PLN
Truskawki
10,87
PLN
Cena rynkowa: 29.99 PLN