Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788320048612
Wysyłka od: 9.99 PLN
Producent: pzwl
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.

W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób.
Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki.
Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

Szczegóły

  • Autor: 

    Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głąbska Dominika

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788320048612

  • Objętość: 

    448

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2022

  • Tematyka: 

    Medycyna

  • Wydanie: 

    1