Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.
W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.
Szczegóły
-
Autor:
Olszewski Adam
-
Format:
16.5x23.5cm
-
ISBN:
9788301194123
-
Objętość:
346
-
Oprawa:
Miękka
-
Rok wydania:
2021
-
Tematyka:
Rolnictwo Hodowla
-
Wydanie:
2