Wczytuję dane...

Technologia przetwórstwa mięsa

wydawnictwo naukowe pwn
Produkt dostępny!
69,17 PLN
Cena rynkowa: 89.00 PLN
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.
Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.
W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Dane techniczne

Szczegóły

  • Autor: 

    Olszewski Adam

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788301194123

  • Objętość: 

    346

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2021

  • Tematyka: 

    Rolnictwo Hodowla

  • Wydanie: 

    2

Polecamy również